Door de plaatselijke visvereniging worden in het meer geregeld nieuwe vissen uitgezet. Het meer is daardoor ook zeer goed geschikt om te vissen. En,… wordt ook veel gevist. Er vinden hier dan ook regelmatig viswedstrijden plaats, een aantal jaar geleden werden hier de voorrondes voor het wereldkampioenschap gehouden.

Karper Arnay le DucDe Etang Fouché ( 2012 )

Een klein etang met een prima visstand en een redelijk karperbestand. Er zit veel kleine karper met een gewicht tussen de 11 en 20 pond,zowel schub- als spiegelkarper. Er zitten natuurlijk ook enkele uitschieters tussen van hoog in de 20 tot begin 30 pond. Misschien zelfs wel een of twee die richting de 40 pond gaan.

De ene zijde van het meer, tegenover de glijbaan en camping direct naast het huis, is ongeveer 3 a 4 meter diep met een harde donkere bodem en geen water planten. Hooguit wat bezinksel.

Meer Arnay le DucDirect vanaf de kant is het 2 1/2 meter diep. De andere zijde van het meer is veel ondieper, 1 tot 2 1/2 meter, en daar staat gele lis. Ook lopen de kanten hier wat minder steil de diepte in.

Er zitten wel zoetwater kreeftjes maar niet zoveel dat je er extra maatregelen voor moet nemen.

Naast karper is er ook prima witvis zoals brasem en voorn te vangen. Ook een forelletje is aanwezig, net als snoek en baars.

Vissen in Arnay le DucVisvergunning

Vissen is alleen toegestaan met een visvergunning welke ongeveer 30 euro per week kost. Nachtvissen en gemotoriseerd voeren is verboden